maanantai 21. lokakuuta 2013

Kolmatta viikkoa eteenpäin

Aloitimme kolmannen viikon reippaasti pajapäivällä. Luontopolun porukka hajaantui eri työpisteille; leirivälinepajalle, puupajalle, siivouspajalle, mediapajalle, ruokapankkiin ja ruokalaan.

Pajapäivä oli mielenkiintoinen ja tuottelias.

Esimerkiksi ruokapankilla Nekalassa päivä sujui nopeasti - lahjoitusruokien haku aloitettiin kahdeksalta aamulla ja oli valmista kymmenen maissa. Hyväntekeväisyys toi hyvän mielen.

Päivä leirivälinepajalla oli positiivinen kaikin puolin ja antoi vinkkejäkin jatkoa ajatellen.


Tiistaina perehdyimme vielä tarkemmin valokuvaamisen maailmaan. Tällä kertaa keskityimme valon elementteihin ja laadukkaiden mustavalkokuvien ottamiseen. Muokkasimme valokuvat Adobe Photoshopilla. Oli jännä huomata, miten paljon mustavalkokuvaakin voi muokata aivan eri näköiseksi!Keskiviikko meni paloasemalla sammutusharjoituksia tehdessä. Saimme myös valtavasti infoa paloturvallisuudesta, josta on varmasti hyötyä jatkossa etenkin leiriolosuhteissa. 

Lisäksi käväisimme Vapriikin luonnontieteellisessä museossa.


Torstaina olikin retkipäivä Hervannan Makkarajärvellä. Pakkasimme mukaan eväät, emmekä tehneet tällä kertaa nuotiolla ruokaa. Harjoittelimme kankaisen majoitteen rakentamista. Lyhyen lämmittelyleikin jälkeen teimme luottamusharjoituksia: Kaikki vuorollaan nousivat muiden avustuksella ylös sammalmäkeä. Pääsimme näkemään myös ensilumen leijailevan maahan.

                               

 Teimme myös kahdesta kananmunasta ryhmähengen symbolit. Nimesimme ne Auringoksi ja Kuuksi, ja kirjoitimme niihin tiimityötä kuvaavia sanoja.
Perjantaina suunnittelimme loppuleiriä. Päätimme leirin ajoittuvan 3-5.12 Rajalaan. Mietimme myös ruoan valmistusta ja mukaan otettavaa määrää. Varaamme yhden lämpimän sisätilan varalle, mutta muuten haluamme olla luonnon helmassa. Kaikki odottavat innolla loppuleiriä.


Lähdemme seuraavaan viikkoon avoimin ja odottavin mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti