maanantai 14. lokakuuta 2013

Toinen viikko

Toinen viikko alkoi tiukalla elvytyksellä, eli ensiapukurssi ykkönen pärähti käyntiin kaupin metsässä. Elvytyksestä tuli huomattua sellainen seikka, että se on tositilanteessa yllättävän raskasta. Vaikka tositilannetta ei meille tietenkään päässyt syntymään, koska olimme ottaneet kaiken huomioon jo ennalta, mutta nuken pumppaaminen kyllä minuutin tai parinkin verran osoittautui kyllä hyvinkin raskaaksi.


                            Lisäksi harjoittelimme murtuneen jalan lastoittamista metsäolosuhteissa:


Kiertämällä retkipatjan rullalle murtuneen jalan ympärille sekä muutamalla huivilla saa aikaan näppärän tuen.


                          Sitten ei muuta kun kaveri porukalla kantoon ja takaisin sivistyksen pariin


                 Tästähän kurssista kaikki saivat hyvien tietojen lisäksi myös EA 1- kortit lompsaan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Keskiviikkona päätimme lähteä koko porukalla Kirskaanniemen upeisiin maisemiin vähän samoilemaan
 

Saavuttuamme laavupaikalle ryhdyimme heti harjoittelemaan nuotion sytyttämistä kosteilla puilla ja niin ettei esimerkiksi sanomalehtiä saanut käyttää sytytteenä. Kaikki pääsivät homman jyvälle heti alkumetreillä ja kaikista tärkein eli kahvi saatiin heti tulille porisemaan.Teimme myös tutustumisleikkejä joissa kävelimme silmät sidottuina metsässä kaverin opastuksella, leikki oli jännittävää ja hauskaa mutta ikävä kyllä kuvatodisteita ei tapahtumasta löydy kun kukaan ei huomannut sellaisia napata, ensi kerralla sitten.

Valmistimme myös päivällisen nuotiolla jonka söimme sitten laavulla luonnon helmassa. Ruoka oli maittavaa ja sitä oli riittävästi.


Loppuviikosta kävimme työkkärin info- tapahtumassa jossa oli monia tamperelaisia koulutus/ harjoittelu-        paikkoja edustettuna. Viikko huipentui vapriikin terrakotta näyttelyyn, suosittelemme näyttelyä kaikille.
kettu kuittaa!
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti