maanantai 4. marraskuuta 2013

5. viikko

Maanantai aloitettiin perinteisesti pajapäivällä. Ruokapankilla autettiin Nyssebussista tarjottavien tavaroiden haussa heti aamutuimaan. Oli mukavaa olla aidosti ja oikeasti kilttien ihmisten apuna. Leirivälinepajalla oli hiljainen päivä, mutta siitä huolimatta tekemistä keksittiin sopivassa määrin. Liimapaikat, karhunkieli sekä ylenpalttinen huolellisuus tulevat näissä hommissa tutuiksi.

Puolijoukkueteltan tarkistus nro 2
Puupajan koneet tulivat tutuiksi
Tiistaina aamupalan sekä pakollisten lätinöiden jälkeen lähdimme kohti Torpan leirikeskusta. Tarkoituksena oli pihatalkoot ja tutustuminen leirikeskusvastaavan työhön. Näin myös tapahtui. Iloinen ilme sävytti haravointia ja puskien "trimmausta". Eräs pajasankari tasapainoili parin tonnin painoisten kivenmurikoiden kanssa. Tälläisen urakoinnin jälkeen maistui lounas, joka oli varta vasten meitä varta vasten tehty meitä varten. Emännälle kiitos! Keli oli hyvä syksyistä puuhastelua varten. Hyväähän toi tommonen ulkona oleminen tekee.

...sekä työnjohtajamme
Henkinen johtajamme ja kivenpyörittäjämme
Kohta lähtee meinaan puskat matalaks
Harava ja ihminen
kertaa kaks
Tasapainotteluharjoitus
Pajalaiset Nässyn päällä
Kliseinen syksykuva (silti ihana)
kertaa kaks
Hymykota
Keskiviikkona suuntasimme kohti Kurua maailman parhaan jurtantekijän luokse keskelle metsää. No oikeastaan siinä oli autotie ihan vieressä, mut kuitenki hei Kuru c'mon! Yllätys yllätys, keli oli hyvä. Suorastaan kaunis. Aurinko näyttäytyi keskipäivän jälkeen kuusien ja mäntyjen yltä antaen viimeiset valonrippeensä ennen talven kolean karua kosketusta. Aloitimme Kurun vierailun pakuriteen merkeissä. Kaksi karvaista koiraystävää tulivat myös heti tutuiksi. Autoimme jurttajäbää halonhakkuussa sun muissa puihin tai oksiin liittyvissä jutuissa. Kyllähän siinä hiki tuli. Pääsimme myös jälleen valmiiseen pöytään kun nautimme lounaaksi kasvissosekeittoa sekä hurjan maukkaita rieskoja. Tästä erityiskiitos jurttajäbän vaimolle. Päivä jatkui lounaan jälkeen vielä parin tunnin verran samoissa merkeissä, mutta pian oli jätettävä Kuru ja ihanat huskyt taakse ja suunnattava kohti Tampesteria.

Pakuriteetä ja jurttakirjallisuutta
Toby!
Pakuria
Klapeja klapeja
Jurttatehdas
Torstai alkoi hieman erillaisissa merkeissä kun aloitimme päivän arjenhallintatunneilla joita veti lähäriopiskelijamme Jyri ja yksilöohjaaja Taru. Sinänsä tunneilla ei ollut mitään uutta, mutta muistinvirkistykseksi oli hauska käydä läpi näitä asioita, kuten terveyden ylläpito ja raha. Lounastunnin jälkeen lähdimme porukalla työkkärin rekrytointitapahtumaan. Rekrytoijat olivat lähinnä telemyyntifirmoja ja vuokratyöpalvelun tarjoajia. Sinänsä aika tylsää kun ei ollut "kojuja" jotka  olisivat koskettaaneet omia mielenkiinnonkohteita. Työkkärikierroksen jälkeen pääsimmekin suoraan kotiin.

Metsän halki kohti työllistymismahdollisuuksia
Mehuhetki Etepin ruokalassa
Työkkärin edessä, kohta rekryilemässä

Perjantai piti olla kokonaisuudessaan salipäivä, mutta osa jäi pajalle terveystarkastukseen sekä hoitamaan joitain pieniä askareita. Tästä päivästä ei sen enempää.

Kettu kuittaa ja orava ottaa henk. kohtasesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti