perjantai 13. joulukuuta 2013

10. viikko

Toiseksi viimeinen viikko käynnistyi Ylellä vierailun merkeissä. Ensiksi katsoimme pienen tietopaketin Ylestä diaesityksen muodossa. Seuraavaksi kiersimme Mediapoliksen ja ihmettelimme mitä sieltä löytyi. Pääsimme kurkistamaan mm. Galaksin kuvauksia ja näkemään virtuaalisen-lattian jossa lavasteet oli tehty tietokoneella. Oli hauskaa nähdä myös mitä erilaisia asioita kuvauksissa käytetään, kuten pienet rekvisiitta tavarat, näyttelijöiden asusteet ja lavasteet. Vierailu oli äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus. Loppupäivä meni pajalla keräten valokuvia voimavarakansioita varten.

 
Tiistaina kävimme aikuiskoulutuskeskus Takk:issa tutustumassa. Kouluttaja Heikki Mäkinen esitteli paikkoja ja tarjosi meille anteliaasti pullakahvit. Tutustuimme mm. kone- ja metallipuolen koulutusympäristöihin. Kaikille opiskelijoille oli nykyaikaiset erinomaiset työtilat.
 
 
 
 
Keskiviikkona tapasimme siistin porukan Virroilta, nuorisokeskus Marttisten starttipajan. Lähdimme heidän kanssaan Kirskaanniemen laavulle valmistamaan sekä kasvis että lihatäytteisiä tortilloja ja herkullisia suklaabanaaneja. Syömisen jälkeen harjoittelimme miten köyttä voi käyttää kiipeilyn apuna. Päivä kului nopsasti ja kaikista oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin.
 
 
Torstaina pääsimme jälleen tutustumaan Etapin eri pajoihin. Leirivälineillä hommaa riitti telttojen uudelleen viikkauksessa sekä kattiloiden pesussa. Työ tuntui välillä aika uuvuttavaltakin. Puupajalla pojat rehkivät kenkätelineen ja vieraskirjan parissa. Kenkäteline tuli vihdoin valmiiksi ja pääsi omalle paikalleen eteiseen. Siivouspajalla oppi kaikkea hyödyllistä ja saimme herkutella uunipannareilla Etapin ruokalassa siivouksen lomassa!
 
Perjantai oli varattu voimavarakansioiden kuvien keräämiseen sekä tämän blogin päivittämiseen :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti